Maria Šarapovová šokujúco vypadla v 2. kole Wimbledonu

27.06.2013 Celý región

Wimbledon 26. júna (TASR) - Ruská tenistka Maria Šarapovová sa postarala o najväčšie prekvapenie stredajšieho programu vo Wimbledone. Hviezdna trojka podujatia i svetového rebríčka vypadla v 2. kole grandslamového turnaja s portugalskou kvalifikantkou Michelle Larcherovou de Britovou v dvoch setoch 3:6, 4:6.

Víťazka turnaja na londýnskej tráve z roku 2004 mala počas zápasu problémy s bokom a viackrát sa sťažovala u empajrového rozhodcu na nebezpečný povrch kurtu.

V druhom sete si bývalá svetová jednotka vyžiadala ošetrenie v šatni, ktoré trvalo 10 minút. Ruska mala počas zápasu problémy s pohybom na šmykľavom teréne a po nepríjemnom páde v siedmej hre druhého setu ju museli opäť ošetrovať. Šarapovová skončila svoje pôsobenie vo Wimbledone len pár hodín po tom, čo Bieloruska Viktoria Azarenkovová obvinila vedenie turnaja, že kurty sú šmykľavé a nebezpečné. Viacero hráčov počas stredajšieho programu malo nepríjemné pády, čo viedlo k rekordnému číslo siedmich skrečov počas jedného dňa.


Portugalská tenistka Michelle Larcherová de Britová sa raduje po víťazstve proti Ruske Marii Šarapovovej Foto: TASR/AP
Dvadsaťročná Portugalčanka, ktorá je takisto ako Šarapovová odchovankyňou tenisovej akadémie na Floride, mala pre svoju skúsenejšiu súperku pochopenie. "Kurt bol nebezpečný. Na viacerých miestach bola mŕtva tráva a povrch sa šmýkal. V každom prípade som veľmi šťastná. Je to môj najväčší triumf v kariére," citovala 131. hráčku rebríčka WTA agentúra Reuters.


Bieloruská tenistka Victoria Azarenková odstúpila z Wimbledonu pre zranenie pravého kolena, ktoré utrpela v zápase 1. kola proti Portugalčanke Marii Joao Köhlerovej. Informovala o tom agentúra AP.

Nasadená dvojka sa v pondelňajšom súboji na klzkej tráve nepríjemne šmykla a hoci so sebazaprením dohrala, pre bolesti nemohla nastúpiť na stredajšie stretnutie s Taliankou Flaviou Pennettovou.

Francúzska tenistka Alize Cornetová sa suverénnym spôsobom prebojovala do 3. kola dvojhry, keď si poradila s Taiwančankou Hsieh Su-Wei v dvoch setoch 6:3 a 6:2.

Na turnaji skončila dvanástka Ana Ivanovičová zo Srbska, ktorá zostala na rakete Kanaďanky Eugenie Bouchardovej 3:6 a 3:6.

Po vypadnutí trojky Šarapovovej, deviatky Caroliny Wozniackej, či dvanástej nasadenej hráčky Anny Ivanovičovej nezostalo v dolnej časti rebríčka veľa "veľkých" mien.


ženy - dvojhra - 2. kolo:


Carla Suarezová Navarrová (19-Šp.) - Mirjana Lučičová-Baroniová (Chor.) 1:6, 6:3, 6:3, Flavia Pennettová (Tal.) - Victoria Azarenková (2-Biel.) - bez boja, Alize Cornetová (29-Fr.) - Hsieh Su-Wei (Taiw.) 6:3, 6:2, Eugenie Bouchardová (Kan.) - Ana Ivanovičová (12-Srb.) 6:3, 6:3, Monica Puigová (Portor.) - Silvia Solerová Espinosová (Šp.) 6:2, 5:7, 6:4, Eva Birnerová (ČR) - Lesia Curenková (Ukr.) 6:3, 6:4, Petra Cetkovská (ČR) - Caroline Wozniacka (9-Dán.) 6:2, 6:2, Karin Knappová (Tal.) - Lucie Šafářová (27-ČR) - 4:6, 6:4, 6:4, Petra Kvitová (8-ČR) - Jaroslava Švedovová (Kazach.) - Švedovová nenastúpila, Jekaterina Makarovová (25-Rus.) - Garbine Muguruzová Blancová (Šp.) 6:2, 6:7 (3), 6:4, Michelle Larcherová de Britová (Port.) - Maria Šarapovová (3-Rus.) 6:3, 6:4, Sloane Stephensová (17-USA) - Andrea Petkovicová (Nem.) 7:6 (2), 2:6, 8:6
 

Vyberte región